'İş bulma ve erken emekli etme' vaadiyle 23 bin YTL dolandırdılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali Şube ekipleri, emekli bir kişiyi kandırarak, ?iş bulma ve erken emekli etme? karşılığında 20 kişiden 23 bin YTL alan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 2002'de Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden emekli olan S.A. adındaki bir vatandaşın başvurusu üzerine, ?iş bulma ve erken emekli etme? karşılığında haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 2 kişiyi takibe aldı.

Yapılan soruşturmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda uzman olarak çalıştığı öğrenilen Mesut Ç.'nin, Ergun Y. yardımıyla, S.A.'nın akraba ve arkadaşlarına iş bulma vaadinde bulunduğu, ayrıca prim borcunu ödeyerek bu kişilerin emekli olmasını sağlayacağını da söyleyerek kandırdığı tespit edildi.

S.A'dan 23 bin YTL'yi aldıktan sonra da tehdit ederek, para istemeye devam eden 2 kişinin zaman zaman ?yakınlarına doğalgaz alması, otobüs biletinin parasını vermesi? gibi isteklerde de bulunduğu öğrenildi.

S.A ile Ergun Y.'nin Kızılay'da bir kafede buluşmasını sağlayan Mali Şube ekipleri, Ergun Y'yi seri numaraları önceden alınmış paralarla birlikte gözaltına aldı.

Ergun Y.'nin ifadesi üzerine Mesut Ç. de gözaltına alınırken, adliyeye gönderilen iki kişi, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber